Lempeää pohdintaa pienyrittäjyydestä

Ajattelin jakaa muutamia ajatuksia pienyrittäjyydestä, hinnoittelusta ja yhteistyöstä kilpailijoiden kanssa. Pikkumuu - lasten tarvikkeiden verkkokaupan pitäjänä olen kohdannut monenlaisia haasteita ja iloja, ja uskon, että näiden asioiden lempeä pohdiskelu ja esiin nosto voi auttaa meitä kaikkia ymmärtämään paremmin pienyrittäjän arkea.

 

Hyvän tavan mukainen kilpailu kuuluu yrittäjyyteen

Ja kilpailuahan meidän lasten tuotteita myyvien verkkokauppojenkin kesken on Suomessa todella paljon. On kuitenkin tärkeää muistaa, että hintojen polkeminen ei ole pitkällä tähtäimellä hyödyllistä kenellekään, vaikka silloin tällöin alemyynnit kuuluvat lähes jokaisen verkkokauppiaan toimintaan - tekeväthän kaikki muutkin niitä. Jokainen pienyrittäjä tekee valtavan työn tuodessaan markkinoille laadukkaita tuotteita ja palvellessaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Meidän tulee kunnioittaa toistemme työtä ja pyrkiä rakentavaan yhteistyöhön. Kuluttajana kannattaa hieman tarkkailla myös kilpailukenttää - onhan kilpailu hyvän tavan mukaista?

On ihanaa nähdä, kuinka moni pienyrittäjä myös tukee toinen toisiaan mm. sosiaalisessa mediassa ja jakaa vinkkejä sekä nostaa toisiaankin esiin. Uskon, että me kaikki voimme oppia toisiltamme ja kehittyä yhdessä. 


Mihin Pikkumuun hinnat perustuvat?

Haluaisin myös avata hieman sitä, mistä verkkokauppani hinnat koostuvat yrittäjyyden näkökulmasta. Kun ostat minkä tahansa verkkokaupan tuotteen, sen hintaan sisältyy monia kuluja, joista vain pieni osa päätyy suoraan yrittäjälle. 


Tässä muutamia huomioitavia seikkoja:

  1. Verot ja arvonlisävero (ALV): Jokaisesta myydystä tuotteesta osa menee veroihin. Arvonlisävero on Suomessa 24% ja nousee pian lisää syyskuun alusta (25,5%), mikä tarkoittaa, että neljännes tuotteen hinnasta menee suoraan valtiolle. Kulujen jälkeen yrittäjän tulee maksaa vielä tuloveroa.
  2. Postikulut: Postikulut eivät ole ilmaisia myöskään yrittäjälle. Vaikka osa verkkokaupoista tarjoaa ilmaiset toimitukset asiakkailleen, yrittäjä itse maksaa nämä kulut. Tämä on osa kokonaiskustannuksia, jotka on otettava huomioon hinnoittelussa.
  3. Tuotantokustannukset: Itse tuotteiden valmistus tai hankinta maksaa. Tämä sisältää materiaalit, työvoiman ja mahdolliset alihankintakustannukset. Mikäli verkkokauppias jälleenmyy tuotteita, hän maksaa ensin itse tuotteen hankinnan.
  4. Yrittäjän palkka: Lopulta hinnasta jäävä osuus kattaa yrittäjän palkan, jolla yrittäjä elää ja pyörittää yritystä. Tämä osuus on usein yllättävän pieni, kun kaikki kulut ja kulunut työaika on otettu huomioon. 

Pienyrittäjyys on täynnä haasteita ja iloja. Hinnoittelun takana on monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon, jotta yrittäjä voi tarjota laadukkaita tuotteita ja hyvää palvelua asiakkailleen. Yhteistyö ja toisten yrittäjien tukeminen on avainasemassa, kun rakennamme menestyvää ja kestävää liiketoimintaa.

Kiitos, että olet ollut mukana Pikkumuun matkassa. Toivon, että tämä pieni kurkistus pienyrittäjyyden maailmaan auttaa ymmärtämään paremmin, mitä kaikkea taustalla tapahtuu.

Ihania ostoshetkiä Pikkumuussa! 🧡


Lämpimin terveisin,

Tanja

Takaisin blogiin