Käytännöllisiä vinkkejä lastenhuoneen sisustukseen

Lastenhuone on tila, jossa luovuus, leikki ja oppiminen kohtaavat. Toimivan ja viihtyisän ympäristön luominen on tärkeää, jotta lapsen mielikuvitus pääsee valloilleen, mutta samalla on tärkeää ottaa huomioon käytännöllisyys ja turvallisuus. Hyvin suunniteltu lastenhuone tarjoaa mukavuutta ja iloa niin lapselle kuin vanhemmillekin, sekä toimii lapsen omana turvallisena tilana, missä voi viettää aikaa myös omassa rauhassa. 


Käytä monikäyttöisiä kalusteita

Lastenhuoneessa kalusteiden monikäyttöisyys on avainasemassa. Valitse huonekaluja, jotka voivat palvella useita tarkoituksia ja kasvaa lapsen mukana. Esimerkiksi Lasten MeowBaby® Samettinen Nalle säkkituoli on paitsi kaunis, myös äärimmäisen mukava istuin, joka tuo ripauksen pehmeyttä ja tyylikkyyttä lastenhuoneeseen. Pehmeä säkkituoli on täydellinen paikka rentoutua lukemisen tai leikkien lomassa, ja se on kevyt ja helppo siirtää paikasta toiseen. Tämänkaltaiset kalusteet säästävät tilaa ja mukautuvat huoneen erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Luo tilaa lapsen leikkiin ja rentoutumiseen

Lapsilla riittää usein paljon energiaa ja he tarvitsevat tilaa, jossa leikkiä ja tietysti vähän riehua, mutta myös paikan, jossa rauhoittua päivän päätteeksi. Lasten sohvasetti – Activity Play -patjasetti onkin loistava valinta lastenhuoneeseen. Tämä monipuolinen setti sopii erinomaisesti sekä leikkimiseen että lepäilyyn. Se voidaan helposti muuntaa erilaisiksi rakennelmiksi, joissa lapsi voi leikkiä, tai käyttää perinteisenä sohvana, jossa voi rentoutua. Sohvasta saa vaikka kaverille vieraspedinkin! Patjasetti on lisäksi helppo puhdistaa ja säilyttää, kun sitä ei käytetä.


Kodikkuutta ja tyyliä lastenhuoneeseen samettisilla yksityiskohdilla

Lastenhuoneen ei tarvitse olla pelkästään leikkisä, vaan se voi olla myös tyylikäs ja harmoninen tila joka näyttää omistajiltaan. Yksi tapa tuoda pehmeyttä ja kodikkuutta lastenhuoneen sisustukseen on käyttää samettisia elementtejä. MeowBaby® Samettinen istuinrahi Ecru -värissä on loistava lisä lastenhuoneen oleskelupaikaksi. Tämä kaunis, ylellinen istuinrahi toimii sekä käytännöllisenä istuimena että sisustuselementtinä. Istuinrahi sopii mainiosti myös olohuoneeseen, joten se on monipuolinen hankinta, joka ei rajoitu vain lastenhuoneeseen.


Tee lastenhuoneesta persoonallinen

Yksilöllisyys tekee lastenhuoneesta erityisen paikan lapselle. Luo tilaan persoonallisuutta kauniilla ja merkityksellisillä sisustuselementeillä, kuten Siilivauva jalanjälkipakkauksella, joka on myös ihana ristiäislahja tai lahjaidea lapselle. Tämä kaunis taulu ei ole pelkästään sisustuselementti lastenhuoneeseen, vaan se luo myös muiston lapsen ensimmäisistä hetkistä ja sopii minne vain kodin huoneeseen tauluksi. Jalanjäljen ikuistaminen kehystettyyn tauluun on kaunis ja merkityksellinen tapa juhlistaa perheen pienintä, ja se säilyy rakkaana muistona vuosien ajan.


Lastenhuoneen säilytysratkaisut, jotka innostavat järjestykseen

Kun kyse on lastenhuoneesta, toimivia säilytysratkaisuja tarvitaan. Leikkien jäljiltä tavarat löytävät helposti tiensä ympäri huonetta, ja huoneen ulkopuolellekin mutta hyvillä säilytysratkaisuilla saat pidettyä huoneen siistimpänä ja järjestyksessä. Lasten vaaterekki – PikkuMuu on erinomainen tapa opettaa lapselle jo varhaisessa iässä järjestyksenpitoa. Tyylikäs ja toimiva vaaterekki tarjoaa paikan, johon lapsi voi itsekin ripustaa vaatteensa, mikä tekee vaatteiden valinnasta ja huoneen siivoamisesta hauskaa ja itsenäistä puuhaa.


Säilytysratkaisu, joka innostaa leikkeihin

Lastenhuoneen säilytysratkaisujen ei tarvitse olla vain käytännöllisiä – ne saavat myös inspiroida leikkiin! Lasten lelujen laatikko - Bussi on erinomainen esimerkki siitä, miten lelujen säilytysratkaisut voivat olla osa lapsen leikkiä. Tämä hauska bussin muotoinen lelulaatikko on paitsi tilava ja käytännöllinen tapa säilyttää lelut, mutta se toimii myös leikkikaluna itsessään. Sen pyörät tekevät siitä liikkuvan, joten lapset voivat helposti siirrellä sitä ympäri huonetta ja ottaa sen mukaan osaksi leikkejä. Tämä monikäyttöinen ratkaisu auttaa pitämään huoneen siistinä, mutta tuo myös iloa ja luovuutta lasten arkeen.


Lastenhuoneen sisustus - yhdistä käytännöllisyys ja luovuus

Panosta monikäyttöisiin ja kestäviin kalusteisiin, jotka palvelevat lapsesi tarpeita pitkään. Kun valitset lastenhuoneen sisustuselementtejä ja kalusteita, jotka ovat paitsi esteettisesti miellyttäviä myös toimivia, lastenhuoneesta tulee paikka, jossa sekä lapsi että vanhemmat viihtyvät. Leikkisät ja lasta aktivoivat säilytysratkaisut voivat myös auttaa pitämään huoneen siistinä ja edistää lapsen omatoimisuutta. Luo siis lastenhuoneesta tila, joka tukee lapsesi kasvua ja kehitystä – samalla kun se on kaunis ja käytännöllinen osa kotiasi.

Takaisin blogiin